Kısa Dönem İkamet İzni, Türkiye’de vize geçerlilik süresi veya vize muafiyet süresinden daha fazla ikamet etmek isteyen yabancıların ilk başvuruda en fazla 2 yıl süreyle alabileceği ikamet izni türüdür. Bu ikamet izni türünün ne kadar sürelik alınabileceği yabancının kalış amacına, ikamet ettiği vilayete ve temin ettiği belgelere göre değişkenlik göstermektedir. En doğru ve sağlam başvuruyu yaptırmak, uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden faydalanmak için bize ulaşınız.
Kısa Dönem İkamet izninin maliyeti ne kadardır?
İkamet izni alabilmesi için yapılması gereken masraflar devlete ödenecek harç ücretleri, sigorta ve diğer masraflar yer almaktadır. Devlete ödenecek harç ücretleri yabancının uyruğuna göre değişmektedir. Bu harç miktarlarının belirlenmesinde devletler arası karşılık ilkesi uygulanmaktadır. Sigorta ücreti de yaşa göre değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla diğer masraflar, harç ücretleri, sigorta ücreti ve tarafımızca yapılacak başvuru ve danışmanlık ücreti dahil fiyat kişiden kişiye değişmektedir. Uzmanlarımız size tüm masraflar dahil fiyat vererek tüm belgeleri ve dosyanızı hazırlar ve ikamet izninizi en kolay şekilde almanızı sağlar. En uygun fiyatlarla en kaliteli hizmeti almak için bize ulaşınız.
Kısa Dönem İkamet izni için kalış amacını nasıl belirlemeliyiz?
İkamet İzni için turistik amaçlı ikamet izni başvurularını Göç İdaresi her durumda kabul etmemektedir. Turist olarak ne kadar süre kalınabilir? Kaç defa ikamet izni alınabilir ya da farklı bir kalış amacı belirlenerek nasıl ikamet izni alınabilir? Tüm bunlar için danışmanlık hizmetlerimizden faydalanıp en doğru şekilde başvurunuzu yaptırmanız faydanıza olacaktır. Kaliteli hizmet için bize ulaşınız.
Kısa Dönem İkamet İzni ne kadar süre ile verilir?
İstanbul ve benzeri illerde yabancının şartlarına göre 1 yıllık ve 2 yıllık alınabilir. Anadolu illerinde ise 3 aydan fazla kısa dönem ikamet izni almak bazı haller dışında mümkün değildir. Dolayısıyla Anadolu illerindeki yabancılar için uzman danışmanlarımızdan danışmanlık hizmeti alarak çalışma izni ya da 1 yıllık ve daha uzun süreli ikamet izni alabilmek için bize ulaşınız.
Kısa Dönem İkamet İznimizi uzatmak için ne yapmalıyız?
Kısa Dönem İkamet İzni uzatma başvurularını Göç idaresi her durumda kabul etmemektedir. Örneğin turistik amaçlı alınan bir ikamet iznini sürekli uzatamazsınız. Uzman danışmanlarımıza danışarak ya farklı bir kalış amacı belirlenip ikamet izni uzatma başvurusu yaptırabilir ya da danışmanlarımızın yönlendirmesiyle çalışma izni alarak ülkemizde yasal kalmaya devam edebilirsiniz. Profesyonel danışmanlık ve uzman başvuru hizmetimiz için bize ulaşınız.
Şirket kurarak, ev alarak ya da diğer gayrimenkul yatırımları ile Kısa Dönem İkamet İzni almak mümkün müdür?
Türkiye’de şirket kurarak, ev alarak ve diğer gayrimenkul yatırımları ile İkamet İzni almak mümkündür. Şirket kurulumu için hangi evraklar gerekli ? İkamet izni için gerekli evrakların dışında şirketle alakalı belgelere ihtiyaç var mıdır? Ev almak için neler gerekli? İkamet izni başvurusu için hangi evraklar eklenmelidir? Tüm bu gereksinimleri sizin adınıza gerçekleştirip kolay bir şekilde oturum izni almanızı sağlıyoruz. Uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşınız.
Kısa Dönem İkamet İzni için adres nasıl gösterilmelidir?
İkamet izni başvurularında en önemli unsurlardan ikisi ikamet adresi ve kira kontratıdır. Ayrıca yabancı bir Türk vatandaşı yanında misafir olarak ta gösterilebilir. Bu unsurlarla alakalı ikamet izni başvuruları reddolan çok fazla yabancı bulunmaktadır. Adres ve kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratınız yoksa misafir olarak göstermek için hangi belgeler gerekli? Hangi unsurlara dikkat edilmeli, ret almamak için neler yapılmalı, tüm bu soruların cevapları için uzman danışmanlarımıza ulaşın başvurunuzu emin ellerde yaptırın.
Aile İkamet izninden ve Çalışma İzni iptalinden sonra Kısa Dönem İkamet İznine geçiş yapabilir miyim?
Aile İkamet izni olanlar, iptal olanlar ya da boşananlar belirli şartları taşımaları halinde Kısa Dönem İkamet İznine geçiş yapabilir. Ancak bu her durumda mümkün değildir ve başvuru dikkatli yapılmalıdır. Sık karşılaşılan bir diğer durum da çalışma izni iptal olan yabancıların ikamet iznine geçiş yapmak istemesidir. Çalışma izni iptalinden ikamet iznine dönebilmek için ilgili işyerinde belirli bir süre çalışmak gerekmektedir. Bu süreler meslek gruplarına göre değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla sağlam bir başvuru için ve danışmanlık ve başvuru hizmetimiz için bize ulaşınız.
Türkiye’ye 18 yaş altı çocuğu ile diğer ebeveyn olmadan gelen yabancı, çocuğuna da ikamet izni alabilir mi?
18 yaş altı çocuğu ile Türkiye’ye gelen yabancı çocuğuna da ikamet izni alabilir ancak bunun için bazı şartlar ve gerekli belgeler vardır. Bu belgeler nelerdir? Nasıl temin edilir?İlgili makama nasıl teslim edilmelidir? Tüm bu soruların cevapları çok önemlidir. Sağlam bir başvuru için göç uzmanlarımıza ulaşıp danışmanlık ve başvuru hizmeti almanız yararınıza olacaktır.
Tel-Whatsapp: +90 546 246 15 46 (Hüseyin ÇİÇEN)
Instagramda güncel bilgiler ve paylaşımlar için sayfamızı takip ediniz: hsdanismanlik
Sayfamızın linki https://www.instagram.com/hsdanismanlik/