İnsani ikamet izni, yabancının içinde bulunduğu şartlara göre genel olarak olağanüstü durumlarda alınabilen ikamet izni türüdür. Bu ikamet izni başvuruları çok dikkatli ve sağlam temellere dayandırılarak yapılmalıdır. Aksi takdirde reddolma olasılığı çok yüksektir. Uzman danışmanlarımız yılların getirdiği tecrübe, ilgili kanunlara tam olarak hakimiyet, deneyim, bilgi ve birikimleriyle insani ikamet izni başvurularını en doğru şekilde yapmaktadır. Tüm bu uzmanlık gerektiren işlemler için hemen bize ulaşınız.
İnsani İkamet İzni verilebilecek yabancılar kimlerdir?
- Yabancının çocuğunun yüksek yararı söz konusu olduğunda insani ikamet izni düzenlenebilir. Ancak burada yüksek yararın yetkili makam tarafından nasıl ölçüldüğü, yabancı ebeveynin kişisel ve geçmiş durumu, yabancının ikamet geçmişi ve pasaport durumu gibi birçok kriter göz önünde bulundurulmaktadır. Uzman danışmanlarımız yabancının ve çocuğun durumunu titizlikle değerlendirerek bu tür ikamet izni alıp alamayacağını belirler ve başvuruları en sağlam şekilde gerçekleştirir.
- Hakkında sınır dışı ve giriş yasağı alınmasına rağmen ülkeden çıkış yaptırılamayan veya Türkiye’den ayrılmaları mümkün veya makul görülmeyen yabancılara da insani ikamet verilebilir. Hakkında sınır dışı kararı alınan yabancının şartları uzman danışmanlarımız tarafından değerlendirilir, bu tür ikamet alıp alamayacağı belirlenir ve başvurular yapılır.
- İlgili kanuna göre sınır dışı etme kararı alınmayacak yabancılara da insani ikamet alınabilir. Peki hakkında sınır dışı etme kararı alınmayacak yabancılar hangileridir? Örneğin sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye ve her türlü insanlık dışı muameleye maruz kalacağına dair kuvvetli emareler bulunan yabancılara sınır dışı kararı alınmaz ve insani ikamet verilebilir. Tedavisi devam edip sınır dışı edileceği ülkede tedavi imkanı bulunmayanlar, hamile veya yaşlı olup seyahat etmesi riskli görülenler, psikolojik-fiziksel-cinsel şiddet mağdurları gibi yabancılara da insani ikamet düzenlenebilir. Uzman danışmanlarımız yabancının durumunu detaylıca inceler ve başvuruları en doğru şekilde yapar ve ikamet izninizi alır.
- Başvuru sahibi yabancıya güvenli üçüncü ülkeye veya ilk iltica ülkesine geri gönderme işlemlerinin devamı süresince insani ikamet izni verilebilir. Yabancının daha önceden mülteci olarak tanındığı ve halen bu durumdan yararlanabilme imkanı olduğunun ortaya çıkması durumunda yabancı için geri gönderme işlemleri başlatılır ve bu işlemlerin devamı süresince ikamet izni verilebilir. Güvenli üçüncü ülkeye uluslararası başvurusu bulunmasına rağmen Türkiye’ye gelen veya halen korumadan faydalanabileceği bir ülkeden gelen yabancılar, bu durumun ortaya çıkması halinde geri gönderme işlemleri başlatılır. Bu işlemler süresince yabancıya bu tür ikamet izni verilebilir. Uzman danışmanlarımız bu durumdaki yabancıların başvurularını da en doğru şekilde yapar ve ikamet izinlerini alır.
- Sınır dışı etme kararına karşı yargı yoluna başvurulan yabancılar, kabul edilemez başvuru sahibi olarak belirlenip buna karşı yargı yoluna başvurun yabancılar, başvurusunun geri çekilmesi veya geri çekilmiş sayılmasına karşılık yargı yoluna başvuran yabancılara insani ikamet alınabilir. Peki kabul edilemez başvuru ve geri çekilmiş sayılan başvuru ne demektir ve nasıl belirlenir? Uzman danışmanlarımıza danışarak durumunuzun tam olarak belirlenmesi ve başvurunuzun en doğru şekilde yapılması için bize ulaşınız.
- Acil durumlardan dolayı veya ülke menfaati ve kamu düzeninin korunması ve kamu güvenliği açısından Türkiye’ye girişine ve Türkiye’de kalmasına izin verilmesi gereken yabancıların, ikamet izni verilmesine engel olan durumları nedeniyle diğer ikamet izni türlerinden birini alma imkanı bulunmadığında bu yabancılara insani ikamet izni verilebilir. Peki bahsedilen ikamet izni alınmasına engel durumlar nelerdir? Hangi durumlar yetkili makamlar tarafından geçerli sayılmaktadır. Uzman danışmanlarımız deneyim ve birikimlerine dayanarak yabancının durumunu değerlendirir ve başvuruyu en sağlam şekilde gerçekleştirir.
- Olağanüstü durumlardaki yabancılara insani ikamet alınabilir. Peki kanunda geçen bu tabir, hangi durumları kapsamaktadır. Emsal olarak alabileceğiniz olağanüstü durum değerlendirmeleri nelerdir? Uzman danışmanlık hizmetlerimizden faydalanarak başvurularınızı en sağlam şekilde yaptırarak ikamet izninizi almak için bize ulaşınız.
İnsani İkamet İzni kaç yıllık sürelerle verilir ve uzatılabilir mi?
İnsani İkamet İzni en fazla birer yıllık sürelerle verilir ve uzatılabilir. Ancak uzatılabilmesi için yabancının içinde bulunduğu durumlar çok iyi değerlendirilmelidir. Daha önce alınan ikamet izni için geçerli durumlar ortadan kalktıysa insani ikamet izni başvurunuz reddolabilir. Dolayısıyla uzman danışmanlarımıza danışarak başvurularınızı yaptırmanız her zaman faydanıza olacaktır.
Bu tür izne sahip olan yabancılar diğer tür ikamet izinlerine başvurabilir mi?
İnsani ikamete sahip olan yabancı uzun dönem ikamet izni hariç diğer ikamet izni türlerine başvuru yapabilirler. Ancak başvuru yapabilmeleri başvurularının kabul olacağı anlamına gelmez. Başvuru yapılacak ikamet izni türü, yabancının insani ikamet izni almasını sağlayan şartları ve mevcut durumu değerlendirilerek belirlenmelidir. Başvurularınızda hata yapmamak için uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden uygun fiyatlara faydalanmak için bize ulaşınız.
Tel-Whatsapp: +90 546 246 15 46 (Hüseyin ÇİÇEN)
Instagramda güncel bilgiler ve paylaşımlar için sayfamızı takip ediniz: hsdanismanlik
Sayfamızın linki https://www.instagram.com/hsdanismanlik/