Türkiye’de Aile İkamet izni iki farklı şekilde alınabilir. Birincisi Türk vatandaşı ile evlilikten dolayı alınan diğeri ise yabancı aile olarak Türkiye’ye gelenlerin alabildiği ikamet iznidir.
Türk vatandaşı ile evlilikten dolayı alınacak ikamet izni türünde evrakların büyük çoğunluğu Türk vatandaşı eşten istenmektedir. Başvurular çok dikkatli ve özenli yapılmalıdır çünkü Göç İdaresi sahte evlilikleri takip etmekte ve sahte olduğuna kanaat getirdiği ikamet izni başvurularına ret vermektedir. Dolayısıyla dikkatli bir şekilde başvurunun yapılması ve gerekli evrakların eksiksiz hazırlanması konusunda uzman danışmanlık ve başvuru hizmetimizden yararlanmak için bize ulaşınız.
Yabancı aile olarak Türkiye’ye gelen yabancıların ilk aşamada Aile ikamet izni alabilmeleri için belirli bir süre Türkiye’de yaşamaları gerekmektedir. Ayrıca bu ikamet izni türü için karı-koca ve çocuklar için dosyaya eklenecek evraklar kısa dönem ikamet izninden farklılık göstermektedir. Dolayısıyla yanlış başvuru yapmamak ve sağlam ve eksiksiz bir başvuru için göç danışmanlarımızdan danışmanlık hizmetimizi alıp başvurularınızı yaptırmanız yararınıza olacaktır.
Aile İkamet İzni ne kadar sürelik alınabilir?
Bu ikamet izni türü yabancının durumuna göre ve ilk başvuru veya uzatma başvurusu olup olmamasına bağlı olarak 1,2 ve 3 yıllık olarak alınabilir. Uzman danışmanlarımız sizin durumunuza en uygun süreyi belirleyerek başvurunuzu yapar ve ikamet izni almanızı kolaylaştırırlar. Profesyonel danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşınız.
Başvurunun ret olmaması için dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir?
Bu tür ikamet izni başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli husus sponsor olan kişinin gelir gösterebilmesidir. Bu gelir ne kadar olmalı ? Hangi belgeler gelir belgesi olarak kabul edilir? Tüm bu soruların cevapları ve sağlam bir başvuru ve ret almamak için uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşınız.
Randevuya giderken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Randevu tarihinde ve randevu yerinde Türk vatandaşı eşin de yabancı uyruklu eş ile birlikte bulunması gerekmektedir. Randevuda sorulacak sorular, hangi konulara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uzman danışmanlarımız size hangi soruların sorulacağını ve nasıl cevaplar vermeniz gerektiğini randevuya girmeden önce detaylı şekilde size anlatır ve bir sorun yaşamanızı engeller. Başvurunuzu emin ellerde yaptırmak için bize ulaşınız.
Türkiyeye 18 yaş altı çocuğuyla gelen yabancı ile evlenen kişiler çocuğa da aile ikamet izni alabilir mi?
En çok karşılaşılan durumlardan biri de çocuğu olan boşanmış bir yabancının Türkiyeye gelip Türk vatandaşı ile yeni bir evlilik yapmasıdır. Bu durumda yabancı eşin çocuğuna aile ikamet izni alınabilir ancak bu belirli şartlara ve belgelere bağlıdır. Çocuk için istenecek belgeler, bu belgelerin nereden temin edileceği ve ne şekilde başvuru evraklarına ekleneceği çok önemlidir. Tüm bu işlemler için uzman danışmanlık hizmeti almak ve başvurunuzu sağlam ellerde yaptırmak için bize ulaşınız.
Aile İkamet İzni için Evlilik vizesi gerekli midir?
Türkiyeye giriş için vizeye tabi olan ülke vatandaşları ülkelerinden evlilik vizesi ile gelmelerini müteakip ikamet iznine başvurabilirler. Evlilik vizesi için evliliğe dair evraklar ve diğer belgeler evlilik vizesini almak için yeterli olmayabilir. Göç İdaresi ve dış ülkedeki temsilciliklerimiz evliliğin sahte olup olmadığını kontrol ederler. Dolayısıyla sağlam,eksiksiz ve püf noktalara dikkat edilerek yapılacak bir vize başvurusu ve akabinde aile ikamet izni başvurusu için bize ulaşınız.
Tel-Whatsapp: +90 546 246 15 46 (Hüseyin ÇİÇEN)
Instagramda güncel bilgiler ve paylaşımlar için sayfamızı takip ediniz: hsdanismanlik
Sayfamızın linki https://www.instagram.com/hsdanismanlik/